Hemma turist- javisst

Publicerat: 2010-05-31 kl. 19:09:16
Att turista i sin egen hemstad kan faktiskt va kul , man blir ju lätt hemmablind . I går hände något extremt ovanligt för mig . Har nog inte skett sen jag bodde hemma. Inte ens då var söndagsutflykt något vanligt.
T föreslog att han ville cykla ut mot Hjälmaren och sagt och gjort vi tog cyklarna och cyklade ut i solen.
Vi cyklade längs ett motionsspår som heter Lilla Å promenaden Längs med vägen stod det statyer som jag aldrig sett förut.
Bland annat en mansfigur som satt på huk. Det såg ut som att han satt och väntade på att hoppa på och våldta någon stackars förbipasserande :S  sen kom vi fram till Naturreservatet Oset och Naturens Hus.
Efter det cyklade vi mot småbåtshamnen och slussen tillbaks mot stan.
I Stadsparken stannade vi en stund på Yeah-festivalen, sen cyklade vi och köpte mat på Mcdonalds

när vi sen var på väg hemåt mot norr tror jag att jag såg en mycket tråkig syn. Det va tur att jag hade T med mig!
Kändes som vi blev kvitt nu allafall till syns skull om jag nu såg rätt!


jag i oset





Naturens Hus


I landsproblem

Publicerat: 2010-05-30 kl. 13:39:04

Snart kryssning och jag har inte bestämt vilka kläder jag skall ha ! Hinner ej sy upp "fluffs" heller och high heels stövlarna blir ju jobbigt och dansa med... Vill klippa mig, locka håret, bli brun... allt i sista minuten :S

Tysklands vinnande bidrag i Melodifestivalen var ganska anonymt först tyckte jag, mainstreem radio pop.

Här röstades det på Ukraina, Georgien och Armenien! Ukraina var bäst!


Denna veckan

Publicerat: 2010-05-29 kl. 19:18:06
är det ESC det får bli utan Sverige i final... :S Kommer kännas konstigt naturligtvis. Men Anna fick ta smällen för alla sveriges tidigare urusla bidragsplaceringar ... Den hade förtjänat en finalplats tycker jag allafall.

Mobilblogga skall jag snart börja med... Hoppas på en rolig sommar och går planerna som planerat så blir det så också...vem vill sitta hemma i sol och värme??? *håll tummarna* 

I Onsdags blev det en försommarkväll på Olearys , en öl vart två som vart tre... men fortfarande så var det kallt om fötterna ...det luktar så gott på Olearys , blir så hungrig jämt när jag är där så nästa gång får det bli mat också... jag tror mig veta att det är den där steaksåsen som luktar så gott så den får bli ...dyrast på menyn tror jag :S

I Torsdags hade jag ett spännande möte och när jag gick cyklade in på Kungsgatan gjorde det ont av sorg i hjärtat...Både Björnis och Njuta har stängt.. snart Juni SOMMAR och turistsäsong...detta är en tragedi..:s

Ska Örebro locka nytt folk, näringsliv, turister måste det ske en förbättring i nöjeslivet och framförallt måste det bli billigare att gå ut och äta. detta kan endast politikerna göra nåt åt...och som det är nu med en massa nykteristgubbar i styrelser så välter de stan istället för att göra den till en turiststad....som det är nu så har framförallt inga ungdomar råd att äta ute.. skatten måste sänkas för att krogägarna skall våga satsa .. och det skulle gynna Örebro!

Sverige har flest singelhushåll i världen! Om detta är frivilligt eller ofrivilligt skiljer sig ju såklart från person till person.. Men den största enledningen är att i Sverige faktiskt har man en ekonomisk möjlighet till att göra detta Men framförallt är många arbetslösa och då skulle må bra av och komma ut ... jag tror på att man i samhället och i Örebro skulle tjäna på ett mer socialt umgänge än att folk blir/är hemmanissar!

Uppföljning

Publicerat: 2010-05-24 kl. 17:56:58
I veckan har Sex and the City the movie 2 premiär och jag har på känn att den kommer vara urusel.
Att budskapet om singelliv helt försvinner. vilket den nästan gjorde i första filmen , och har en uppföljare till en
1:a någonsin varit bra? Jag tycker inte det.

Nostalgi

Publicerat: 2010-05-17 kl. 15:15:04

idag kommer det spelas gamla Björnis låtar på repeat hos mig ....ibland är det trevligt med nostalgi
Annan nostalgi som inte är så trevlig verkar faktiskt vara ett småstads fenomen. Vad för fenomen undrar ni nu?
Jo att folk lever kvar i skoltiden.

Att folk gärna tror att man är och vill vara som när man gick i (grundskolan) för evigt! Umgås med samma människor som man gjorde då. Men sånn är INTE jag! Därför har jag satt en gräns inom 5 år för att jag ska bekräfta som vän på Facebook. Har man inte setts på 15-20 år är man knappast vänner!!!

Jag har växt upp och vill lära känna nytt folk efter mina dagens intressen och mål med livet. Det var min sthlms kompis som nämnde det när hon bodde här i Örebro att det var jättesvårt att lära känna andra tjejer för de ville gärna umgås med folk de känt sen grundskoletiden ...jag tänkte att så svårt kan det väl inte va...i Kumla kan jag förstå men i Örebro ...???

Men nu när jag var i Stockholm upptäckte jag faktiskt att det är mer öppensinnat på krogen där, man pratar inte bara med folk man redan känner till, Man vill lära känna främlingar också ...vilket jag tycker att så ska det va!


Snart dags

Publicerat: 2010-05-17 kl. 01:36:33

att gå till havs ! bjuder därför på en video från en vän filmad på Silja Galaxy Monday bar Lucia Cruise 2009

Uteplats premiär!

Publicerat: 2010-05-15 kl. 20:23:24
Vintern va lång och våren aldrig kom? Idag är det försommar med 25 grader hos mig (i solen) och under dagen och kvällen har jag städat på uteplatsen, hemskt hur det kan se ut efter så lång vinter.. Dock är grillningen framflyttad till nästa helg så vi får hålla tummarna.. att det blir en solig pingst :) Har tyvärr upptäckt att jag har feta raggare som grannar mitt emot vars intelligens språkmässigt når sig till fan, jävlar, skiiit  :( vart plötsligt inte sugen på att besöka Buddy Holly Bar:S och inte att sitta ute på uteplatsen.. :S Snart kommer vännen T hit , vi skall väl försöka ha så trevligt det bara går på uteplatsen ... sen att vi kanske går upp till A och J sen till Olearys där lustens lakejer ska uppträda! Ha en bra helg

eftersnack: Lustens lakejer hade packat ihop när vi kom men det var trevligt ändå första natten i år man kunde sitta ute på uteservering utan att frysa :)

Om bloggar

Publicerat: 2010-05-14 kl. 02:37:22
Bloggar är till för att diskutera ämnen,situationer,livsstilar och egna åsikter. Om man vet med sig att något inte stämmer om sig själv behöver man ej ta åt sig eller kommentera här i bloggen, misstänkt sanning då ;)!

Något jag tänkte på i Sthlm är att många bara rusar fram och stressar med allt i livet! Gör saker mot sin vilja för att ex en partner vill det osv kanske för att de känner att de inte kan ta sig ur situationen just då?


STANNA UPP reflektera över vad du gör , vad DU vill ! Carpe Diem men tänk långsiktigt och realistiskt!
Det är omoget att stressa utan att tänka på konsekvenserna! Va noga med ditt umgänge och val av partner osv.

I helgen skall jag samla några goda vänner för grillning här om det blir fint väder! Dessa vänner är jag väldigt nöjd över vi har roligt ihop och respekterarar varann. Kanske att vi sen går till Harrys :)

Efterlysning!

Publicerat: 2010-05-13 kl. 02:11:35
Någon som förresten vill ha en inneboende eller andrahands hyresgäst i sthlm? Hör av er! Allra helst skulle jag vilja ha ett rum i en villa med egen ingång eftersom jag gillar uteliv och har respekt för medboende som kanske sover..min vän M hennes fd inneboende sjöng högt (även nattetid blev själv hörselvittne) men annars är jag rökfri och har fast inkomst!

ENDAST SERIÖSA SVAR

Tillbaks i (lilla) Örebro

Publicerat: 2010-05-13 kl. 01:26:17
Nu är jag då tillbaks i lilla Örebro, och något har hänt. Något som känns konstigt. För nu kommer Björnstugan (i folkmun Björnis) nog aldrig bli ens i närheten som "förr" igen :( Observera "förr" gäller åren då jag varit mellan 23-27 med vissa extrema stammisperioder....;) ! Efter 13 år med samma ägare ska de nya snart ta vid därför håller Björnis stängt nu. Björnis har funnits i Örebro sen typ 1800talet då låg dåvarande Björnis vid Järntorget och på nuvarande plats var det också en pub som hette Josefinas Ölstuga. Jag har nog ALDRIG haft tråkigt på Björnis, kanske klagat på att det blivit för trångt då och då...men bra ställen skall ju bli trånga eller hur? ;)

RIP Björnis!

Om jag flyttar

Publicerat: 2010-05-11 kl. 16:28:45

Hoppas på att höra från assistansbolaget snart ... Min kompis M hade inneboende som flytta ut i Lördags och det har redan kommit en ny, en 24 årig servitris i Gamla stan från en småstad i Blekinge..så det verkar lätt att hitta inneboende/bli inneboende.. hon hade flyttat till Stockholm av samma anledning som jag lämnade Kumla för 8 år sedan,  ödsligheten, inskränktheten, våldsromantiken, NOLL nöjesliv för unga, få jobb och få utbildningsmöjligheter. Det påtvingade kärnfamiljslivet med knapp acceptans för de nya livstilsalternativen. Om jag flyttar kommer jag sakna många människor och Harrys ;) men riktiga vänner står väl alltid kvar??
Jag har ingen framtid i Örebro I Sthlm finns jobben och friheten!


Nyhets Rapport

Publicerat: 2010-05-09 kl. 19:58:37
Hej och välkommna till min nya bloggdesign...
Vad har hänt sen sist?

Jag har varit i Sthlm och undrar varför inte fler flyttat dit... Södermalm har Sveriges bästa uteliv!
Det var väldigt öppensinnat och trevligt på Södermalm..tom vakterna , som det tydligen går att  hångla med haha. Det kanske vore nåt för stureplan-wannabes vakter i Örebro??? många inflyttade...pratade bara med en infödd 08 och det var min kompis X.  Jag träffade tom en barndomsbekant från mina hemtrakter Kumla på en klubb ! Smart kille ... Har tänkt tanken i många år jag med på att flytta till storstan och om det inte blir så att jag får mer jobb till hösten i Örebro så kommer jag att flytta! I sthlm får alla livstilar plats!